Vrijzinnig hervormde historie

Wanneer:
19 september 2017 @ 20:00
2017-09-19T20:00:00+02:00
2017-09-19T20:15:00+02:00
Waar:
Parkstraatkerk
Parkstraat 31-A
6828 JC Arnhem
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Erik Jan Tillema

Het rijke vrijzinnige verleden zal centraal staan op deze avond, met onder meer de boekpresentatie van de Vrijzinnig hervormde encyclopedie en de vertoning van de documentaire Vrijzinnig hervormd: van kroeg tot kerk.

Erik Jan Tillema, godsdienstwetenschapper en beleidssecretaris van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP), doet al jaren onderzoek naar het verleden van de vereniging en presenteert nu zijn Vrijzinnig hervormde encyclopedie, die een compleet beeld schetst van de ontwikkeling van deze vrijzinnige organisatie, op landelijk, provinciaal, maar met name op plaatselijk niveau. In de getoonde documentaire wordt dit verleden nog eens samengevat, met onder meer veel beelden van de Parkstraatkerk.
Tijdens de avond zal Tillema ook dieper ingaan op het verleden van de VVP, want wat weten we er nu precies van? Hoe bekend is bijvoorbeeld het vrijzinnige zendingswerk en kennen we nog de vrijzinnige schandalen?  Zo zal tijdens de avond een uitgebreide inleiding gegeven worden over de grotendeels vergeten, maar zeker niet saaie geschiedenis van de VVP.

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

*