Expositie Mexicaanse tekendocent

Vanaf eind januari tot eind maart wordt het werk van Amisadai Pioquinto Lagunas (Mexicaanse tekendocent) geëxposeerd in de Parkstraatgemeente. Amisadai en de jongeren zijn daar ontzettend blij mee.

Amisadai is een bevlogen jonge kunstenaar. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Morelos en studeerde cum laude af.
U ziet in de Parkstraatkerk de vier doeken ‘Maskers zonder Opmaak’. Met deze doeken wil Amisadai de toeschouwer confronteren met de ouderdom. Waarom zijn mensen zo bang om oud te worden? Waarom zijn mensen zo druk bezig om hun ouderdom te maskeren? Amisadai is drie maanden als vrijwilliger gaan werken in een bejaardentehuis en sprak met veel ouderen. Vier mannen waren bereid om over hun ‘oud zijn’ te praten. Bovendien waren deze mannen bereid om ‘zonder opmaak’ afgebeeld te worden.

Amisadai vertelt, dat in de individuele gesprekken met hen, de volgende onderwerpen aan de orde kwamen: angst voor lichamelijke gebreken en angst om daardoor afhankelijk te worden, angst om uitgerangeerd te zijn, angst voor eenzaamheid, angst voor de dood.
Deze vier mannen, in leeftijd variërend van ruim in de zeventig tot halverwege tachtig, waren de afgelopen jaren geconfronteerd met deze angsten. Deze confrontatie had hen veel gedaan, maar – stap voor stap en na een aantal dieptepunten – waren zij er innerlijk door gegroeid. Hun geloof, hun spiritualiteit, is toegenomen. Loslaten van angst en accepteren wat is.
Voor Amisadai was het werken met deze oudere mannen een levenservaring die hij absoluut niet had willen missen. ‘De moed om over hun angsten te praten, nodigde mij uit om me ook kwetsbaar op te stellen. En over mijn angsten te praten.’

Namens Amisadai,
Nellie Markus

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

*

N. Query Duration, ms Row Count
Total time, ms: 0