Blog: Nabijheid in tijden van corona (52)

Donderdag 14 mei

Vandaag is het woord aan Jan Durk Gombert, die vertelt over een spannende dag met zijn hond Donna.

Ds. Marieke Fernhout

*****

De 12e verjaardag van mijn hond Donna

Toen ik afgelopen woensdag beneden kwam, was Donna al bij de deur om uitgelaten te worden. Vreemd, want wij begroeten elkaar elke morgen in de keuken.

Bij het uitlaten viel mij op, dat zij plotseling slecht liep.
Toen ik haar na het uitlaten eten wilde geven, weigerde zij. Dat was nog nooit gebeurd.
Ik heb direct een afspraak met de dierenarts in Velp gemaakt. Zij had tijd om 15.30 uur.

Tijdens haar onderzoek bleek dat Donna bloedarmoede, een hoge “polsslag” en koorts had. Bovendien voelde haar buik zwaar aan.

Na enig overleg leek het haar het beste om een scan te laten maken, omdat zij bang was dat Donna een inwendige bloeding had. Eerst bloed onderzoek doen, zou wel eens te lang kunnen duren. De scan kon om 16.45 uur in Vorden plaatsvinden.

Tijdens de scan bleek dat er een tumor zat in de milt van Donna en dat er bloed uit de tumor kwam. Dat verklaarde de bloedarmoede. Andere organen waren niet aangetast.

De beslissing om wel of niet te opereren, gezien haar leeftijd, waarbij de milt verwijderd zou worden, moest snel genomen worden. Omdat Donna de dagen daarvoor nog springlevend was, besloot ik tot operatie. Die kon weer in Velp plaatsvinden om 19.00 uur.

De operatie slaagde en Donna was om 21.00 uur weer thuis! Zij loopt nog stapvoets en eet en drinkt mondjesmaat. Als Donna tijdens de volgende twee maanden geen last krijgt, is het een goedaardige tumor geweest die zich heel langzaam bij haar ontwikkeld heeft.

Een gedenkwaardige verjaardag in dit corona-tijdperk!

Jan Durk Gombert

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.