Blog: Nabijheid in tijden van corona (92)

Donderdag 2 juli

Het wekelijkse blog van de Protestantse Gemeente Arnhem (PGA) had deze week als thema ‘duurzaam’ – u weet wel, het besef dat we ook nog iets van een aarde door hebben te geven aan de generaties die na ons komen, dat besef dat maar niet door lijkt te dringen tot de politiek, waardoor Nederland zo achterloopt bij de ons omringende buurlanden… Laten we hopen dat het ‘coronasufheid’ is die onze regering zo sloom maakt, en dat er echt werk gemaakt gaat worden van het ontwikkelen van duurzaam beleid – beleid met het oog op duurzaamheid.

Hieronder een prachtige tekst uit genoemd PGA-blog, afkomstig van de inheemse bevolking van Noord-Amerika.

Ds. Marieke Fernhout

 

*****

 

De aarde leert mij stilte

als ik de grassen zie die stil gevuld zijn met licht.

De aarde leert mij lijden

zoals oude stenen lijden om wat ze weten.

De aarde leert mij nederigheid

met de bloesems die nederig beginnen.

De aarde leert mij zorg

zoals de moeder die voor haar jongen zorgt.

De aarde leert mij moed

in de vorm van de boom die alleen staat.

De aarde leert mij beperking

als ik de mier zie die over de grond kruipt.

De aarde leert mij vrijheid

zoals de adelaar die hoog aan de hemel zweeft.

De aarde leert mij loslaten

wanneer de bladeren vallen in de herfst.

De aarde leert mij hernieuwd leven

in het zaad dat in de lente weer opkomt.

De aarde leert mij mijzelf vergeten

zoals gesmolten sneeuw zijn bestaan vergeet.

De aarde leert mij vriendelijkheid en mildheid herinneren

zoals droge velden in de regen huilen.

 

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.