Cursus Spinoza (1e van 3): VOL

De Parkstraatgemeente programmeert de driedelige cursus ‘Inleiding in het denken van Spinoza’, waarin theoloog Foeke Knoppers een aantal ideeën van Spinoza (1632-1677) over het christendom behandelt. De cursus vindt plaats op de dinsdagen 27 oktober, 10 en 24 november, steeds van 20.00 tot 22.00 uur in de Parkstraatkerk, Kastanjelaan 22e, Arnhem.

Opgeven kan tot uiterlijk 20 oktober via info@parkstraatgemeente.nl. De cursus kost 30 euro (of 12,50 euro per avond), inclusief syllabi die u vooraf krijgt toegestuurd.

In de drie bijeenkomsten worden ‘Verhandeling over de verbetering van het verstand’, ‘Ethica’ en ‘Theologisch Politiek Traktaat’ behandeld. In dit laatste zet Spinoza uiteen hoe de Bijbel gelezen dient te worden en voert hij een krachtig pleidooi voor de “vrijheid van filosoferen” die door de “brutaliteit van de predikanten” wordt bedreigd.

Foeke Knoppers (1953) studeerde theologie in Leiden en was in verschillende remonstrantse gemeenten werkzaam als predikant.

27-10-2020, 20.00 - 22.00

Parkstraatkerk (zijingang)