Kerkdienst: 2e Advent

2e Advent

Gezamenlijke dienst met de Doopsgezinde Gemeente Arnhem

Voorganger: liturgiecommissie Doopsgezinde Gemeente en Parkstraatgemeente

Collecte in de dienst: Sangamitta Girls Home, Sri Lanka (meer info: zie hieronder)

Uitgangscollecte: Kerk in Actie

AANMELDEN IS NIET NODIG.

Sangamitta Girls Home
Twee Nederlanders, Philip Leather en Gerard Hubers zijn goed bekend in Sri Lanka en bekommeren zich nu om het Sangamitta Girls Home. Het is een klein, oud huis, maar wel schoon en vriendelijk. Het biedt onderdak aan jonge meisjes, die daar op last van de rechter zijn geplaatst wegens seksueel misbruik, mishandeling, scheiding en huiselijk geweld. Het huis biedt een veilige woonomgeving en onderwijs en zorgt voor een goede persoonlijke ontwikkeling van de meisjes. Sangamitta Girls Home ligt ten zuiden van Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.
Formeel mogen de meisjes daar blijven tot hun twaalfde en worden dan overgeplaatst naar een ander huis voor oudere kinderen, maar Sangamitta Girls Home probeert dat (met enig succes) te voorkomen omdat de meisjes met een toch al traumatisch verleden dan opnieuw uit een vertrouwde omgeving worden gehaald.
De kosten worden betaald uit een ontoereikende overheidsbijdrage van € 0,25 per kind per dag en giften van particulieren. Ook het naschoolse onderwijs, dat de meisjes echt in staat stelt later verder te komen, wordt door particulieren betaald.
Het huis is nu 15 jaar oud en voldoet niet aan de gangbare eisen betreffende sanitair en ruimte in slaapvertrekken voor zo een gebouw. Daarom is men begonnen met de bouw van een nieuw onderkomen en daarvoor is veel steun nodig. Als dit project klaar is kan men ook meer meisjes opvangen.
Met uw bijdrage kunnen Philip en Gerard  helpen deze nieuwbouw goed te laten verlopen. Elk jaar besteden Philip en Gerard ca 2 maanden in Sri Lanka om zelf ook les te geven, kinderen bij te spijkeren en toe te zien op het goed besteden van de geboden ondersteuning. Deze meisjes verdienen onze steun bij een goede start voor hun toekomst. En dat werkt! Er zijn meisjes, die nu advocaat en hoofdverpleegkundige zijn en ook weer hun steentje aan het weeshuis kunnen bijdragen.

06-12-2020, 10.15

Parkstraatkerk (zijingang)