Kunst kijken, zin zoeken

Kunst kijken, zin zoeken

Elsje Pot nodigt u uit om in de september tot en met december op een viertal middagen via geprojecteerde kunstwerken naar kunst te kijken en samen te ontdekken welke verhalen zo’n kunstwerk vertelt. Het gaat daarbij niet om waar of niet waar, maar om wat we zien en dat kan voor ieder iets anders zijn. Zo zijn er kunstwerken die mij een nieuwe blik op bijbelverhalen geven.

We beginnen met een kijkoefening, wat zie je? Daarbij kun je denken aan kleuren, licht en donker, vormen, zonder direct een verklaring van wat je ziet te geven. Afhankelijk van de ervaringen kunnen we dat de volgende keren herhalen. Daarna krijgt u een aantal afbeeldingen te zien van een schilder of kunstenaar. En kunnen we op zoek gaan naar verhalen, de vraag naar wat roept het op? Dat kunnen emoties zijn, maar ook (bijbel)verhalen, of situaties die je herkent. De laatste keer in december besteden we aan een serie over afbeeldingen van de
annunciatie door de eeuwen heen, het bijbelverhaal waarin Maria wordt aangezegd dat ze zwanger wordt.

Het is natuurlijk leuk als u naar alle bijeenkomsten kunt, maar het is niet noodzakelijk om ze allemaal te volgen.

Op woensdagmiddag 8 september, 6 oktober, 17 november en 1 december in de Voorhof van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt zich aanmelden via e-mail of via het secretariaat.

Datum en tijd
08-09-2021, 14.00 - 16.00

Locatie

Voorhof Parkstraatgemeente
Kastanjelaan 22e
Arnhem

Categorieën


Er zijn nog geen reacties.

Geef een antwoord

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.