Rondom zondag 17 mei

Rondom zondag 17 mei

Het kan zijn dat sommige diensten nog niet online staan op het moment dat u op een link klikt. Probeer het later dan nog eens.


Remonstranten

De landelijke remonstrantse dienst op zondag 17 mei wordt uitgezonden vanuit Bussum. Voorganger is ds. Friso Boogerd, die deze dienst het thema ‘’Être et Avoir’ heeft meegegeven. Dat is zowel de titel van een filmdocumentaire uit 2002 van Nicolas Philibert, als ook het thema van het godsoordeel op de berg Karmel. Daar gaan Baäl en de God van Israël de strijd met elkaar aan (1 Koningen 18). Die strijd is symbool van een innerlijk gevecht, geeft Friso aan, om de balans te vinden tussen ‘genieten-van-het-leven’ dankzij de heb en ‘genieten-van-het-leven’ dankzij het zijn. Het gaat uiteindelijk om de balans in jezelf. Muziek wordt verzorgd door Laura Dooge (zang) en Floris Kappeyne (piano).


VVP

Op de website van de landelijke VVP staan regelmatig ‘corona-bemoedigingen’ te lezen.


Parkstraatgemeente i.s.m. PGA

De online dienst van komende zondag komt uit de Bethlehemkerk en wordt geleid door ds. Marieke Fernhout en ds. Arjen Hiemstra.

 

Er zal ook een dienst uitgezonden worden op Hemelvaartsdag, vanuit De Kandelaar, geleid door ds. Pierre Eijgenraam en ds. Hubertien Oostdijk.

 

De predikanten van de PGA (waar ds. Marieke Fernhout ook deel van uitmaakt) en een paar anderen, schrijven beurtelings voor iedere dag een tekst rondom een wekelijk thema.


Protestantse Kerk Nederland
Vanuit de kapel van het dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland leidt kapitein Marc Potters van het Leger des Heils een korte kerkdienst, waarin liederen, gebed en een meditatie centraal staan.

Datum en tijd
15-05-2020 - 23-05-2020, Hele dag

Locatie

Parkstraatkerk
Parkstraat 31a
Arnhem

Categorieën


Er zijn nog geen reacties.

Geef een antwoord

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.