Organist

De vaste organist van de Parkstraatgemeente is:

Wim Roelfsema

tel. 026-4426655
Stuur de organist een bericht.

Organist Wim Roelfsema (1967) is actief als solist, koorbegeleider, continuospeler, begeleider van solisten (vocaal/instrumentaal) en privédocent. Tevens is hij als organist verbonden aan de Parkstraatgemeente en de Waalse Kerk in Arnhem.

Wim Roelfsema studeerde voor Docerend Musicus aan het conservatorium in Arnhem bij Bert Matter en Theo Jellema. Zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde hij aan het conservatorium in Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Vervolgens studeerde hij met een beurs van het VSB-fonds een jaar in Riga (Letland) bij Larisa Bulava, waar zijn eindconcert met een 10 werd gewaardeerd.

Wim Roelfsema achter het orgel van de Parkstraatkerk

Wim Roelfsema achter het orgel van de Parkstraatkerk

Naast optredens in Nederland speelde hij in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Letland, Zweden en Zwitserland. Van zijn hand verschenen bij de Belgische muziekuitgeverij Digital Music Print (DMP) vier orgelbewerkingen uit cantates van J.S. Bach over de melodieën “Nun komm, der Heiden Heiland”, “Freu’ dich sehr, o meine Seele”, “Was mein Gott will, das g’scheh allzeit” en “Ein’ feste Burg ist unser Gott”.

www.wimroelfsema.nl