Muziektheater Rood Mos

Op een aantal zondagen in het komende seizoen 2019-2020 is er geen dienst in de Parkstraatkerk. Op deze zondagen programmeert muziektheater ensemble Rood Mos een verhalenprogramma rondom scheppingsverhalen en ontstaansmythen uit alle culturen van de wereld.

Verhalen die proberen dat wat we (nog) niet begrijpen begrijpelijk te maken. Hoe begon het begin? Hoe kwam de mens op de wereld? Waarom en hoe man en vrouw? En wie was er het eerst? Waarom is donker donker en vuur heet? Waarom is de hemel zo hoog? Waarom hebben mensen verschillende kleuren? En waarom…?

Vragen te over! En gelukkig… genoeg verhalen die antwoorden op deze vragen verzinnen! Want sinds de mens er is heeft die, altijd en overal, verhalen verzonnen waarin de mogelijke antwoorden op dit soort vragen verstopt zitten. Eigenzinnige antwoorden. Vrijmoedig. Humoristisch. Onbevangen. In elke hoek van de wereld weer net even anders, maar altijd zijn de overeenkomsten groter dan de verschillen.
Sinds de mens er is, zijn er overal op de wereld verhalenvertellers geweest die dit soort verhalen vertelden. Een verteller in het midden, de gemeenschap er in een kring omheen. Toen en nu.

Rood Mos is een initiatief van de Arnhemse theatermaker Albert Hoex, bekend van zijn werk met en voor het Arnhemse muziektheater op locatie De Plaats.

De voorstellingen van Rood Mos passen mooi in ons jaarthema ‘Creatie’.

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.