Parkstraatgemeente 40 jaar!

Jubileum

Dit seizoen vieren we een bijzonder jubileum: op 7 september 2019 is het namelijk veertig jaar geleden dat de Parkstraatgemeente is ontstaan als samenwerkingsgemeente van Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten (toen nog: Vrijzinnige Hervormden) in Arnhem. Veertig is een betekenisvol getal in de Bijbel. Het volk Israël trok veertig jaar door de woestijn op weg naar het land van belofte, Jezus verbleef veertig dagen in de woestijn voordat hij de wereld introk om de mensen te onderwijzen en bij te staan. Veertig staat symbool voor een generatie, voor een leertijd waarin het oude wordt achtergelaten en plaats maakt voor het nieuwe.

Op 1 september 2019 hebben we feestelijk stilgestaan bij het jubileum in een bijzondere dienst.

Wie jarig is trakteert…

Dit seizoen zullen de ‘veertig-plussers van toen’ (de tachtig-plussers van nu) getrakteerd worden, door het vervullen van een wens. Voor de een is dat nog eens een kroketje eten op een terrasje, voor de ander het bijwonen van een concert of het bezoeken van een oude vriendin. Dit wordt georganiseerd door een commissie, die in de wandelgangen de naam ‘ commissie 80+ op stap’ heeft gekregen.

Door het seizoen 2019-2020 heen zullen er nog meer ‘viermomenten’ zijn. Daarover zult u uiteraard te zijner tijd via het maandblad en de website meer vernemen.

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.