Jeugdactiviteiten

logo kindernevendienst

Kinderen (tot 12 jaar)

Kindernevendienst

Voor de kinderen tot 12 jaar is er een aantal keer per jaar kinderneven­dienst. Deze bijeenkomsten tijdens de kerkdienst – de naam zegt het al – lopen parallel met de diensten van onze eigen predikant Marieke Fernhout. Belangrijk uitgangspunt bij de kindernevendiensten is om de kinderen op een leuke en aansprekende manier met de Bijbelverhalen en de kerkelijke feestdagen kennis te laten maken. De kinderen proeven ook even de sfeer van een kerkdienst, doordat we of het begin of het eind van de dienst samen met de hele gemeente vieren.

Een aantal keer per jaar wordt een dienst voor jong en oud georganiseerd rond bijzondere kerkelijke feestdagen (Kerst, Pasen, Pinksteren). Jaarlijks is er ook een kinderdienst, die geheel door de kinderen wordt voorbereid en uitgevoerd.

150412.Opening Voorhof 054Pizzaclub

De Pizzaclub komt een aantal keer per jaar op zaterdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur bij elkaar. We ontvangen dan een gast, die iets bijzonders te vertellen heeft; meestal zijn deze gasten oudere gemeenteleden. Zo hebben we afgelopen jaar het verhaal gehoord van een gemeentelid dat als kind tijdens de oorlog uit Arnhem moest evacueren, en van een ander gemeentelid dat met verslaafde mensen heeft gewerkt. We praten met elkaar over wat we gehoord hebben en ondertussen maken we onze eigen pizza’s die we tot slot natuurlijk met elkaar opeten!

Oecumenische catechese

Voor de kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool is er oecumenische catechese, die door de Diaconessenkerk wordt georganiseerd en waaraan de Parkstraatgemeente meedoet. We gaan door het seizoen heen in totaal vier keer op bezoek bij mensen die ons van alles vertellen en laten zien over hoe geloof bij hen werkt. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld bij een zorgcentrum en een moskee geweest.

De bijeenkomsten zijn steeds op woensdagmiddag van 12.30 tot uiterlijk 15.00 uur. We beginnen het seizoen met een gezamenlijke lunch in De Bakermat (bij de Diaconessenkerk, G.A. van Nispenstraat 139, Arnhem) en gaan daarna op pad; we sluiten de middag weer af in De Bakermat.


Jongeren (12 +)
logo filmclub

Filmclub

Voor jongeren van 12 jaar en ouder is er de Filmclub. Naar aanleiding van een goede, interessante, spannende of ontroerende film gaan de jongeren met elkaar in gesprek over geloof en samenleving.

Het beproefde concept: we komen rond 17.30 uur bij elkaar voor een gezamenlijke maaltijd, aansluitend kijken we een film die tot ca. 20.30 uur duurt en daarna gaan we met elkaar in gesprek tot ca. 21.15 uur. De Filmclub komt gemiddeld eens in de vijf weken bij elkaar; data en films worden in onderling overleg afgesproken.

Gemiddeld eenmaal per jaar wordt door de Filmclub een bijzondere “kerkdienst” voorbereid, waarin zij de gemeenteleden kennis laat maken met een film die de clubleden erg aansprak. Net als tijdens de Filmclub­avonden wordt er onder het genot van zelfgemaakte hapjes en drankjes gediscussieerd over het thema van de film, onder leiding van de clubleden zelf.


Meedoen?

Wanneer je mee wilt doen met een kring of groep, of wanneer je meer informatie wilt ontvangen, kun je contact opnemen via onderstaande knop.

Ik wil meedoen!